نخود دارای طبع گرم و خشک است و برای تقویت بنیه یکی از بهترین حبوباتی است که در غذاهای مختلف و متنوعی در سفره های سنتی ایران جایگاه ویژه ای داشته است در و برای همه سنین سفارش می گردد.
طرز تهیه ی نخودآب مخصوص
مواد لازم برای پنج نفر
نخود 1پیمانه
لوبیا سفید 1پیمانه
لوبیا چیتی نصف پیمانه
لوبیا سویا نصف پیمانه
بلغور گندم 3قاشق غذاخوری
سیب زمینی 2عدد متوسط
گوجه فرنگی 8عدد متوسط
لیموعمانی 5عدد
نمک، فلفل قرمز،زردچوبه به مقدار لازم
روغن زیتون به مقدار لازم
طرز تهیه :
تمامی حبوبات را از 24 ساعت قبل خیس کنید و به مدت یک ساعت و نیم بپزید، سپس سیب زمینی های خورد شده و تمام مواد دیگر از قبیل بلغورگندم و گوجه فرنگی و لیمو عمانی ها را اضافه کرده و باز به مدت یک ساعت زمان دهید تا با حرارت کم و ملایم بپزند. پس از پخت کامل مقداری از غذا را از آب آن جدا کرده و بکوبید و بقیه ی مواد را آب دار با روغن زیتون سرو کنید .